Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

torsdag

Hallå alla trädgårdsvänner!


Vill du vara med?


Hej alla 'Vänner av att odla i köksträdgården'.


Nere på höger sidebar här på bloggen har jag börjat göra en liten 'lista' där jag samlar odlarvänner som bloggar eller har webbsidor som handlar om att odla sin egen mat. Storleken på odlingen är ju av mindre betydelse om det så är odling på balkongen, kolonin, köksträdgården eller hemma på fönsterbrädan. Det skulle bara vara roligt att samla lite 'matnyttiga länkar'. Handelsträdgårdar genuina sådana tänkte jag också lägga till men de stora elefanterna är jag inte intresserad av. Vill du vara med? Skicka då en länk till din hemsida till min mail som är tilltyra(snabel a)gmail.com  skriv var du odlar också alltså vilken zon och stad om du vill. Eller skriv den i kommentarrutan.

 Har du några specialiteter som du vurmar extra för berätta då vad det är så gör något extra av det, glöm inte att skicka med bilder då.

Stefan, Anette, Charlotta, Marianne o Kenneth är några jag gillar och har lagt till.  En som har en Köksträdgård på gång är Katarina vår värd i blommig fredag ni vet, hon håller på att anlägga en köksträdgård i av en gammal husgrund vilket jag tycker låter mycket spännande. Den går bestämt  under namnet 'Den övre köksträdgården' tror jag.

 På tal om blommor så får den här bilden på 'Penséer i det gröna' vara mitt bidrag till blommig fredag det är en härlig sommarbild för mej. Himlen är blå och humlorna surrar och jag går en runda i köksträdgården och smakar på både blommor och blader. Hitta fler bidrag och läs mer om Katarinas köksträdgårdsplaner här 


Penséer i min potager

Nu är de här våra älsklingar! Jag skulle läsa lite mer om penséer och läste på den svenska wikipedian men slog sedan över till den engelska där det fanns bra mycket mer roligt att läsa om Pansies en av de vanligaste sommarblommorna i våra trädgårdar.

Om du nu odlar lite grönt som hamnar på din tallrik

och vill du vara med

 lägg till din länk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...