Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

K.G.B. Kitchen Garden BloggersK.G.B.
Kitchen Garden Bloggers


I WANT YOU! 


Nu börjar länkarna till 'de som odlar sin egen mat trilla in'.
Odlar du grönsaker i liten eller stor skala och skriver om det, lägg då till din länk. Skicka ett mail och skriv gärna en liten beskrivning och liggande bild över odlingen, grönsaker eller dyl.
Det kommer att bli en fin samling om alla drar sitt strå till stacken. Det blir egen sida med K.G.B. länkar här på bloggen och sedan även länkar på H sidebar.
Ready steady go!Snart är det äntligen dags, löken är nog det första jag petar ner i köksträdgården men snön ligger fortfarande i  min potager men snart...mycket snart så är det dags.


Skriv hellre ett mail med länken än att skriva den här i kommentaren/ Tyra


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...