Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

Frösådd 2011 - Tack goa vänner!

This post 'Frösådd 2011 was originally uploaded by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
...Oh I get by with a little help from my friends
Tack snälla, alla goa odlingsvänner! Tack för alla fröer som ni har varit så gulliga och sänt till mig!

De mest långväga fröerna kommer hela vägen från Kurdistan, jag tackar dig speciellt Herr Tofiq Karim för alla intressanta fröer, det skall bli så spännande att se vad det blir. Jag skall göra mitt bästa.


Stor kram till er Alla!Nästa helg skall jag på fröbytardag 'Odla Själv' som Studiefrämjandet anordnar i Stockholm.

Studiefrämjandet - kolonisternas studieförbund


Finn fina frön - och byt!

"Snart startar odlingsäsongen! Lena Israelsson ger spännande frötips, och vi får också ta del av arkeologiska fröfynd som Ingrid Dyhlén-Täckman plockar ur Stadsmuseets gömmor. Yvonne Ingridsdotier berättar hur du lyckas med tomatodlingen. Träffen avslutas med ett hejdundrande fröbyte.

En föreläsning/workshop inom satsningen Från frö till skördefest, ett samarbete mellan kolonistnätverket Peppar & Pumpa, Studiefrämjandet och Stockholms Stadsmuseum.

Ingen kostnad, men obligatorisk föranmälan. Intresserad allmänhet i mån av plats, medlemmar i koloniträdgårdsföreningar har företräde.
Välkommen till spännande föreläsningar och workshops inom odling!"Det skall bli så spännande! 


Jag brukar verkligen tala varmt om att man skall göra en skiss över sina odlingar och sin trädgård och nu ha Charlotta gjort sin första skiss och jag tycker att den blev så tjusig, vilket litet mästerverk. Snyggt jobbat Charlotta.


av Charlotta


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...