Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

ZETAS Trädgård - finsmakarnas trädgård

This post ZETAS Trädgård was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Strålande väder och ett besök på Zetas Trädgård tillsammans med en av mina döttrar
 - Vad kan man mera önska sig?


Det var mitt första besök på Zetas och jag måste säga att jag var otroligt imponerad. Inte av inredningsdetaljerna, där jag snabbt konstaterade att det var fööör mycket madonnor och buddhor, men visst fanns det en hel del som man skulle vilja ta med sig med. Hehe...snyggaste detailjen var en soffa som var till salu, den stod inne på toaletten! En liten, klart ruff soffa i trä för en sådär tre tusen. Den vill jag verkligen ha.

Det var faktiskt växtsortementet och personalen som mest imponerade på mig. Mycket och kunnig personal gick omkring överallt och villigt hjälpte till. Jag träffade Lena vid ett par tillfällen, mycket vänlig och kunnig - tack Lena för hjälpen. Jag hade tänkt och med min Mini dit för att jag då inte kunde handla så mycket, det skulle bli billigare liksom, så men det blev det inte, vi tog en mindre van och åkte med istället så ni kan tänka er...inte billigt.

 Det är tur att Zetas ligger på andra sidan stan'.

"VÅR PERSONAL är mycket kunnig och har stor erfarenhet. Många är specialiserade inom olika områden. Vi ger dig råd du kan lita på." ZETAS

Väl hemma i min egna lilla köksträdgård byggde jag stöd till mina rara ärtor. Ett traditonellt enkelt stöd av pil och bambu. Nu väntar jag bara på att de skall sätta fart. Jag har planterat flera sorter Pisum sativum bland annat den vackra 'Blue podded shelling' från Seed Savers Exchange och goda 'Gigante svizzero' från Lord Nelson där man äter hela baljan (oftast diekt i trädgårn')
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...