Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

Junisallad - från köksträdgården

This post 'Junisallad -från köksträdgården' was originally uploaded by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
 

Sedan ungefär en månad tillbaka har jag nu skördat gröna sköna blad från köksträdgården. Min ambition och den skall jag arbeta hårt på är att inte behöva köpa sallat förrän till...jul eller så. Igår gick jag ut och plockade blommor och blader till denna lilla junisalladen.


 Till salladen plockade från köksträdgården: Den mörkaste sallatsbladen på marknaden (tror jag), den riktigt vinröda  'Merlot' och sedan 'sparrissallat', spenatblad och ett par nästan blå blad, de kommer från en rödkålsplanta. En Penséblomma fick vara med och några ruculablommor fick också vara med i junisalladen.


Sedan lade jag på tunt, tunt skivad rödlök. Krossade några nötter - macademia, paranätter och cashew och stödde ovanpå. En lite söt mangodressing blev perfekt till.


 Voilà bon appetite!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...