Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

torsdag

Trädgårdsmässan och "Året i Köksträdgården"

This post Boken Året i Köksträdgården är ute nu! was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in th blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Boken, Året i Köksträdgården har nu kommit ut i handeln och finns även att köpa på flera stället på nätet, Adlibris, Bokus, Ginza etc. 


Odlarglädje månad för månad 

"Året i köksträdgården" är en praktisk och inspirerande bok för både odlingsfantaster och glada amatörer. Författaren Tyra Hallsénius Lindhe bjuder på en resa genom årstiderna med utgångspunkt i hennes egen köksträdgård med tillhörande växthus. För varje månad presenteras smarta planeringstips och lämpliga projekt att ta itu med just vid den aktuella tidpunkten på året, som egen jordberedning, frösådd, förkultivering, snickring av kallbänk, tillverkning av pilstaket och insamling av fröer. Oumbärliga att göra-listor avslutar varje månadsavsnitt. Det finns även plats för egna anteckningar som underlättar planering för kommande planteringsår. Läsaren får illustrativa råd om hur man på bästa sätt ritar upp en skiss över sin köksträdgård, som man sedan ska uppdatera år från år. Något som är nog så viktigt eftersom det är lätta att glömma vad man planterat var. 

Den vackert fotoillustrerade boken kryddas med smakrika och frestande recept byggda på den egna skörden i trädgård och växthus


text: Bonnier Fakta


Öppna föredrag 2012


Föredragen är kostnadsfria och är ca 20 minuter. De äger rum på tre olika scener i A-hallen: Botanisera, Jordnära och Ätbart. Missa inte tillfället att lyssna på någon ...
Jag kommer att hålla föredrag om Året i Köksträdgården, lördagen 14 april klockan 12 
på scen "Ätbart" Välkomna!





Intervju gjord av mitt förlag, Bonnier Fakta, om det är någon som är intresserad så finns den att läsa här på den bifogade länken. 


Intervju om Året i Köksträdgården










Gillar du mitt arbete med bild och text här i KÖKSTRÄDGÅRDEN -  så dela då gärna länken!
Du kan även följa den här bloggen (se höger sida marginal)
 med Google Friends Connect

Skriv en rad , det uppskattas mycket, antingen här eller på min mail, tilltyra@gmail.com  
 Det är alltid lika trevligt att höra av er läsare./  Tyra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...