Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

Nordiska Trädgårdar 2012


God Morgon! Eller...Vilken chock jag fick när jag drog bort gardinen i morse. Det är alldeles vitt ute, det måste ha kommit över decimetern med snö. Fy fabian säger jag, men jorden tackar nog bara och tar emot.


Då var det dags, äntligen! Snart bär det av till årets stora trädgårdsmässa, Nordiska Trädgårdar på Älvsjömassan, det skall bli jätteroligt. Klockan tolv på scen "Ätbart" håller jag mitt föredrag om Året i Köksträdgården. Välkomna!


 Hoppas nu bara att jag kan komma ut! Jag bor ju på landet och det är ingen som har plogat vägen. Vi har en privat väg på ett par hundra meter, så jag får väl be kära Hubbe att ta fram snöslungan. Först måste han ta fram motorsågen och såga några stora grenar som kommit ner under morgonen och blockerat vägen . Det har knakat och brakat riktigt ordentligt här runt omkring oss. Det är ett flertal riktigt stora grenar som kommit ner.


Gillar du mitt arbete med bild och text här i KÖKSTRÄDGÅRDEN -  så dela då gärna länken!
Du kan även följa den här bloggen (se höger sida marginal)
 med Google Friends Connect

Skriv en rad , det uppskattas mycket, antingen här eller på min mail, tilltyra@gmail.com  
 Det är alltid lika trevligt att höra av er läsare./  Tyra
    Köksträdgårdsodlare                            Odlingskurser 2012                       Facebook/Köksträdgården


Lägg till din blogg -
Skriv en rad till mig
och presentera din blogg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...