Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

tisdag

Höst i köksträdgården - oktober

This post Höst i köksträdgården - oktober was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Höst i Köksträdgården - Ja då var det oundvikligen höst igen. Jag har sagt det förut men det är så sant som det är sagt hösten är sagolikt vackert och lite melankolisk. En sådan här dag som denna har naturen penslar himlen i dramatiska färger och dragit på nordanvinden riktigt ordenligt. Det viner runt knutarna då jag går ut för att se vad som finns att skörda i min köksträdgård. En hel del visade sig - man tackar!Det blev en riktigt fin sist skörd av tomater i alla dess färger och storlekar, lite små auberginer och chilis i mängder. Några sista klasar med vindruvor fick jag också plats med i min korg.

Det var en hel  del squash och pumpa också men de får ligga kvar och mogna lite till ute, en fiberduk på dem bara så att inte frosten förstör dem. Pumporna till att ta in till helgen, då blir det mycket pumpa i köket.
Pust, så grannt...jag älskar att stå och titta på den här vyn -alla årstider. Den skiftar så otroligt, det har kanske med att det både är himmel och hav där.

Ha det gott mina vänner och skriv gärna en rad - tilltyra@gmail.com

TYRA

Glöm inte att kika in hos alla i KGB.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...