Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Komposteringsstation på 45 minuter!

This post "Komposteringsstation på 45 minuter!" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN.Äntligen blev det av - en "ny" trädgårdskompost


Igår hade jag en Komposteringkurs, där gick vi igenom några olika komposteringsmetoder, bl.a. Bokashi-kompostering, maskkompostering, ytkompostering och vanlig trädgårdskompostering. Vi byggde sedan en frugal, very low-cost trädgårdskompost med 5 avdelningar. 

  1. Första delen - "Skall åtgärdas facket" 
  2. Förkomposteringsfack
  3. Efterkomposteringsfack
  4. Mognadsfack 
  5. "Kompostjordsfack"
Mer om de olika komposteringavdelningarna kommer jag skriva lite mer detaljerat om lite senare. 

Denna fantastiska komposteringsstation har jag längtat efter och nu byggde vi den på mindre än en timme! Wow, jag var så glad och imponerad att vi fixade det så lätt...jag hade förstås gjort lite förberedelser: reseach, design, fixat pallar, brädor samt Nelsons markduksväv till att täcka komposten med. Stort tack till  Gullvi, Christina, Theréz och Tim. 
fortsättning följer...TYRA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...