Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

tisdag

Pilarbeten till trädgården

This post "Pilarbete till trädgården" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDENDet var på en strålande vacker majförmiddag som jag hälsade mina kursdeltagare välkomna. "Pilstaket"
hette kursen men vi hade även kul med att göra var sitt växtstöd av balsampoppel också. Det var inte helt lätt att få ihop det till något som liknade ett växtstöd för det är lite pyssligt men det gick faktiskt rätt bra till slut. Micka var den som lyckades bäst, hon fick på ett mycket skickligt och kreativt sätt ihop ett litet fint växtstöd av poppel. Det blev så fint att det skulle ta med sig och ge bort när hon senare på dagen skulle på middag.
Christina, Micka, Birgitta, Annie, Anna-Karin, Anne & IngerI väntan på fikat/ Innan vi satte igång så  hade vi möte i växthuset, där var det 27 grader och vindstilla! 
Jag berättade lite om Pil-Salix om att den tillhör videsläktet och att det finns över 36 olika arter av den bara i Sverige...


Den här bilden på Anna-Karin tycker jag är lite kul - Jag tänker på Michael Jackson - The King of Pop,
vita bomullshandskar och mörka solglasögon. De vita handskarna var mina som "Michael" fick låna och de är faktiskt toppenbra att jobba med för man måste ha rätt tunna handskar för att kunna göra "finliret" när man Bygger upp/flätar staketet, de kan jag rekommendera.


Tack tjejer för en fin dag!


Jag söker någon som kan leverera pil, torkad eller färsk till vettigt pris. Söker även någon som har självplock av pil. Hör gärna av er till mig på min mail. tilltyra@gmail.com 
TYRA
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...