Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

torsdag

Tema täckodling - Kör över dem bara!

This post "Tema täckodling - Kör över dem bara!" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN  Label/ Mulch - Frugal Gardening


 TÄCKODLING - Trädgårdstips


Jag täckodlar i min köksträdgård för att det finns så många fördelar. Det här är ett snabbt, enkelt och billigt sätt att göra sitt eget täckodlingsmaterial.


  • Räfsa ihop diverse organiskt material från trädgården
  • Lägg ut det som en sträng på gräsmattan.
  • Kör sedan över den med gräsklipparen ett par gånger. 


Kufen i hatt på traktorn...tja det är trädgårdsmästaren som tyckte att det var kul att få vara med på bild i det här inlägget.


Just den här åkgräsklipparen är en med "bioklipp" så den fördelar löv och kvistar väldigt fint. Kvar blir ett luftigt och bra material att täcka odlingarna med. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...