Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

fredag

Sista minuten tips - Ge bort ett presentkort!



Ge bort ett presentkort till jul.



 Ett presentkort på kurser eller coaching,
 skräddarsytt efter dina önskemål.
 Skriv och beställ ditt present kort - tilltyra@gmail.com



Läs mer om mina kurser här - Odlingskurser på Resarö, Vaxholm 
Läs mer om det här - Coaching - Trädgårdhjälp? 


Gräslökssalt till julen sill

This post "Gräslökssalt till julen sill." was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 
KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden -Le Jardin Potager #chive flower salt #gräslöksblommesalt


Sommar på burk

I somras, ja det var någon gång i juni då gräslöken stod i blom. Då gjorde jag det här "örtsaltet", ett salt gjort av havssalt och de små delikata lila klockorna från gräslökens blomma. de har en sådan utsökt mild löksmak kombinerat med en svag "hint" av honung, I just love them. Idag några dagar före jul har jag som köksträdgårdsodlare nöjet att få öppna en burk sommar och använda mitt fina, goda och vackra salt till julens sillar.


Gräslöksblomssalt - Chive Flower Salt - Salt perfumed of the delicate flowers of chives

tisdag

Julklappstips till trädgårdsintresserad

Julen börjar närma sig med stormsteg. Här kommer ett erbjudande, ett julklappstips till alla dina trädgårdsintresserade vänner.


Köp "Året i Köksträdgården"

Köp "Året i Köksträdgården" och få den signerad och dessutom till ett rabatterat pris. 150:- inkl. moms frakt tillkommer. Gör din beställning på e-post tilltyra@gmail.com 


"Året i köksträdgården" är en praktisk och inspirerande bok för både odlingsfantaster och glada amatörer. Författaren Tyra Hallsénius Lindhe bjuder på en resa genom årstiderna med utgångspunkt i hennes egen köksträdgård med tillhörande växthus. För varje månad presenteras smarta planeringstips och lämpliga projekt att ta itu med just vid den aktuella tidpunkten på året, som egen jordberedning, frösådd, förkultivering, snickring av kallbänk, tillverkning av pilstaket och insamling av fröer. Oumbärliga att göra-listor avslutar varje månadsavsnitt. Det finns även plats för egna anteckningar som underlättar planering för kommande planteringsår. Läsaren får illustrativa råd om hur man på bästa sätt ritar upp en skiss över sin köksträdgård, som man sedan ska uppdatera år från år. Något som är nog så viktigt eftersom det är lätta att glömma vad man planterat var.
Den vackert fotoillustrerade boken kryddas med smakrika och frestande recept byggda på den egna skörden i trädgård och växthus."




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...