Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

fredag

Pallkrageodling / Container Gardening.


Odlingskurser i köksträdgårdsodling



Välkommen ut till Tyras Trädgård - Mångfaldens trädgård på Engarn, Vaxholm.

Varje år arrangeras här ett drygt tio odlingskurser med olika teman. Mer om alla kurser, datum och teman finner du att läsa här ODLINGSKURSER. Trädgården är även öppen för enskilda visningar och kurser, skicka en intresseanmälan till odlingskurser@gmail.com. 

 Nästa kommande kurs är den 23/4

Pallkrageodling / Container Gardening.

 



Kurs nr 16-6 Lörd. den 23 April 10.30 - 14.00 Endast 2 platser kvar!

Pallkrageodling och Container Gardening? Ja, det finns inget riktigt bra uttryck för det på svenska. Men den här kursen handlar om att odla i alla tänkbara behållare samt odlingslådor.
 Pallkrageodling har verkligen blivit en folkrörelse och i denna kurs tar vi upp hur man enkelt och lätt kan anlägga en pallkrageodling. Ett lätt, enkelt och roligt sätt att odla på. Pallkrage odling passar för odlare i alla åldrar från barn till seniorer. Den kan vara hur enkel eller avancerad som helst, du sätter "ribban".

Under kursdagen serveras det  fika samt lättare förtäring i mitt växthus.





Välkommen med din anmälan/Tyra
odlingskurser@gmail.com




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...