Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Det händer mycket nu...

This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog  KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden -Le Jardin Potager - La Huerta

Juni i köksträdgården


Det är fullt upp att göra i köksträdgården som vanligt. Skördetiden har redan börjat, första potatisen är redan skördad och uppäten, vansinnigt god! Rabarberna är snart slutskördade för i år och det blev en hel del. Jag har gjort marmelad med rabarber och jordgubb och saft /Recept här, Rabarbersaft), sedan ar jag frusit in resten för senare användning. Vitlök, gröna blad, örter och kryddor har jag också skördat. Jag har dock inte gjort mitt örtsalt ännu och det är hög tid att göra det. Recept här - örtsalt. Dragonvinägern är i alla fall gjord :-) Så här gör jag den - Dragonvinäger.


Ny film från min trädgårdsguru Charles. Vi är båda No-Dig Gardeners och jag njuter i fulla drag när han släpper nytt material på You-tube.


Ha det så skönt ute i era trädgårdar!

Happy gardening/ Tyra



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...