Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

Allt om TRÄDGÅRDÅret runt i TYRAS POTAGER

Med ett par sidor varje månad i ALLT OM TRÄDGÅRD, vill jag inspirera läsarna till mer köksträdgårdsodling. Jag skriver om årets skiftningar, ger råd om odlingstekniker, lite sortips på sådant jag odlar och någon gång ibland dyker det även upp recept på något gott. Med start januari 2018 kommer du som läsare få följa med in i min köksträdgård – Mångfaldens trädgård. Välkommen in i det gröna!

Vad hittar man under fliken ALLT OM TRÄDGÅRD?


Här under fliken "Allt om Trädgård" kommer jag lägga ut lite extramaterial, bland annat samla länkar till inlägg som jag publicerar här på bloggen KÖKSTRÄDGÅRDEN. Det kan vara mer utförliga recept och annat som inte riktigt får plats i tidningen. 

Läs mer om…


AoT Nr.2   2018

Recept på Masala Chai - ett riktigt gott och värmande vinterte.

  (Länk till receptet publicerad den 9 januari här på bloggen)


Masala Chai recept Allt om TrädgårdAllt om Trädgård är Sveriges största trädgårdstidning. 2017 började jag som en av deras experter, och där är jag i riktigt gott sällskap. Övriga experter som svarar på läsarnas frågor är Boel Sandskär, Anders Stålhand, Peter Englander och Jonas Bengtsson och jag tar förstås hand om alla frågor relaterade till köksträdgården.


Skriv till AoT!
Allt om Trädgård
Frågor & Svar
105 44 Stockholm
eller mejla till

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...