Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

ODLINGSKURSER 2017Kurser i köksträdgårdsodling
 Engarn, VaxholmVälkommen på köksträdgårdskurs till Tyras Trädgård som ligger på charmiga Engarn, Resarö Vaxholm. Jag som håller kurserna heter Tyra Hallsénius-Lindhe och jag kallar mig själv för inspiratör och kreatör. Mitt mål och ambition är att vara idégivare och sprida kunskap om förmånen att få odla sin mat och vilken glädje och tillfredställelse det kan föra med sig. 

Att ha sin egen täppa och odla grönsaker och blommor på ett hållbart, lättskött och givande sätt. Jag vill att min trädgård skall vara givande både för själen, magen och plånboken. Om trädgården sedan är en balkong, kolonilott eller stor köksträdgård spelar ingen roll principen är den samma. Odla på naturens villkor, bjud in ”nya vänner” från flora och fauna i din köksträdgård, resultatet blir en intressant och frisk trädgård, fri från kemikalier och gifter. Låter detta intressant? Anmäl dig då till en av mina kurser eller boka in en föreläsning och låt mig berätta mer.

En smaklig, lättare förtäring och fika ingår på samtliga kurser i Vaxholm.

Nybörjare eller veteran, ung som gammal alla är hjärtligt välkomna att delta i kurserna.

Gruppbokning: Företag, organisationer, skolor eller föreningar, vänligen kontakta mig per e-post, odlingskurser@gmail.com för mer information..

Visning av köksträdgården: Vänligen kontakta mig per e-post, odlingskurser@gmail.com för mer information. 


Ge bort ett presentkort
 Ett presentkort på kurser eller coachning, skräddarsytt efter dina önskemål. 
Beställ ditt presentkort på - odlingskurser@gmail.comKurs nr 17-1 Sönd. den 23 april 10.30 -14.00 Fulltecknad  

Kurs nr 17-11 Sönd. den 30 april 10.30-14.00 Fulltecknad

Kurs nr 17-111 Söndagen den 28 maj 10.30-14.00 Fulltecknad


Anmälan gör via e-post odlingskurser@gmail.com

För nybörjare i köksträdgårds-odling.
Ovärderlig och populär kurs för dig som vill starta upp en egen liten odling. Hur gör jag? Tips om planering, jord, växtval, kompostering, gödning och vattning - lite om mycket kan man väl beskriva den här kursens innehåll med.


Kurs nr 17-2 Sönd. den 5 mars 11.00 -14.30 Fulltecknad
 Anmälan gör via e-post odlingskurser@gmail.com

Grundkurs i att dra upp egna friska plantor till trädgården.
På kursen tar vi upp saker som - Fröval, krukval, jord, vattning och omskolning. Vi tar också och tillverkar av egna krukor.

Det finns möjligheter att köpa intressanta tomatfröer eller byta, så ta med era tomatfröer.

Kurs nr 17-3 Sönd. den 7 maj 11.00-14.30 Fulltecknad 

Anmälan gör via e-post odlingskurser@gmail.com
Bygg ett pilstaket till din köksträdgård.
Ett pilstaket kan både vara vackert och bra. Bra för att få ett bättre odlingsklimat och ovärderligt för att kunna hålla vilt borta. Vi tillverkar också låga kantstöd och enkla växtstöd och till våra grödor.
Kurs nr 17-6 Lörd. den 22 April 10.30 - 14.00 Fulltecknad

Anmälan görs på odlingskurser@gmail.com
Grundkurs i hur man enkelt sätt kan odla sin egen mat.
Ett lätt och enkelt sätt att odla på, passar för odlare i alla åldrar från barn till seniorer. Vi tipsar om vad som passar bäst. Visar på olika modeller på ”pallkragarna” och tips om jord, växter, gödning och vattning o.s.v.


Nyttodjur och nyttoväxter

Kurs nr 17-10 Sönd den 23 april 15.00
Läs mer här Nyttodjur och nyttoväxterSamodling och täckodling

 Kurs nr 17-7 Lörd. den 22 april 15.00-18.30 Läs mer om kursen här Täckodling och samodling Fulltecknad

Kurs nr 17-77 Lörd. den 6 maj 10.30-14.00 Läs mer om kursen här Täckodling och samodling Fulltecknad


Höst i köksträdgården

Kurs nr 17-12 Söndagen den 17 september 10.30-14.00 Läs mer här Höst i köksträdgården - förläng odlingssäsongen, nysådd och täckodling

Det finns 1 plats kvar! 


Anmälan gör via e-post odlingskurser@gmail.com

Odla på ekologiskt vis. Få en frisk och lättskött trädgård med hjälp av samplantering och täckodling. Ett sätt att få en friskare och mer intressant köksträdgård.
Samplantera/samodla - Goda grannar och mindre trevliga ovänner. Konsten i att välja växter som med sina speciella egenskaper stärker eller blir stärkta av sin granne.

Täckodla - Att täckodla har många fördelar exempelvis det att avdunstningen minskar och du slipper vattna så ofta, det finns fler fördelar och det tar vi upp och diskuterar på kursen. Finns det några nackdelar men täckodling? Hur går man tillväga? Frågorna är många och tillsammans finner vi svar och lösningar.
Anmäl dig redan idag! Det är små grupper på mina kurser allt bara för att du skall få ut så mycket som möjligt av dagen. Det är först till kvarn som gäller, så anmäl dig redan idag.Kontakt:  
Tyra Hallsénius Lindhe
Engarns byväg 2
85 51 Vaxholm
mobil: 0739 830914
telefon: 08/54137200
odlingskurser@gmail.com


Pris: Inklusive lättare förtäring och kaffe 590:- inkl. moms/person och kurs om ej annat anges.
För enskild grupp, föreningar, skolor eller företag begär offert.

Intresseanmälan:

Om du är intresserad och datum ej är angivet kan du skicka en intresseanmälan till e-post odlingskurser@gmail.com så skickar jag information till dig så fort datum är satt.

Anmälan: Görs per e-post odlingskurser@gmail.com

Vänligen ange: namn, telefonnummer, kursnummer och datum. Anmälan är bindande och kursavgiften faktureras till dig elektroniskt vanligtvis ett par veckor innan kurs.

Plats: Tyras Trädgård, Engarns byväg 2, Resarö,Vaxholm.


Hitta hit: Det är lätt att komma hit kommunalt, ta buss 670 från Tekniska Högskolan mot Vaxholm. Stig av på hållplats Engarn (bussen stannar alltid där) och det tar bara 35 minuter från Stockholm. Med bil hittar du lättast hit om du googlar adressen och använder dig av färdbeskrivningen.

Parkering: Kommer du med bil finns här gått om parkeringsmöjligheter och de är gratis.

Visa större karta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...