Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

tisdag

Juni i Köksträdgården - Njutning för öga och mage
Fägring! Ett ord som beskriver juni ganska bra tycker jag.


Nu blommar det för fullt i min köksträdgård och skörden är i full gång. Äntligen, som jag har längtat, nu kan man dagligen frossa i skönt grönt. Min sallatsodling på 'hög höjd' fungerar utmärkt dit har sniglarna inte hittat än. Jag odlar ju i stora tråg så vattningen är dead easy också, bara fördelar hittills alltså. Men nu måste jag så en nu laddning så att det finns grönt till tallriken hela sommaren och hösten.
Blommande rabarber - pampigt ellerhur!

Samplantering av örter, blommor och grönsaker, that's the way I like it!Jag vet att jag inte har skrivit så ofta...men det är ju fullt upp ute i trädgården så den tar ju all tid. Nästa vecka kommer det ett litet 'reportage' innefrån växthuset. Mycket tomater blir det kan jag utlova.

Vi ses snart mina vänner - ut och njut nu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...