Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

Skörda Rabarber - Rabarberdricka

This post "Skörda Rabarber - Rabarberdricka" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Ett rabarber-recept till (jag ler, och tänker det är nog inte det sista för jag älskar rabarber!) och det kommer från min bok Året i Köksträdgården.

 Rabarberdricka - Syrligt, sött och frisk allt på en gång. Den kan även fungera som en riktigt bas till att göra sommardrinkar med. Exempelvis blanda hälften vitt vin eller mousserat och hälften min rabarberdricka, det blir en riktigt god sommardrink.

Här kommer receptet:

1 kg rabarber
2 liter vatten
2 dl socker
1 citron

 Tvätta och skölj rabarberna men
ta inte av skalet. Jag vill behålla
 den röda färgen som finns i skalet.
Skär dem i småbitar och koka sönder rabarbern i vattnet.
Sila. Tillsätt sockret och rör tills att det löst sig.
Dags att tillsätta citronsaften.
Nu är den färdig! Servera den iskall som den är eller som sagt använd den som drinkbas. Det är inget konserveringsmedel i denna rabarberdrickan så förvara flaskorna i kylskåpet.


Mer rabarberrecept hittar du här RABARBER RECEPT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...