This post "Skörda Rabarber - Rabarberdricka" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Ett rabarber-recept till (jag ler, och tänker det är nog inte det sista för jag älskar rabarber!) och det kommer från min bok Året i Köksträdgården.
Rabarberdricka - Syrligt, sött och frisk allt på en gång. Den kan även fungera som en riktigt bas till att göra sommardrinkar med. Exempelvis blanda hälften vitt vin eller mousserat och hälften min rabarberdricka, det blir en riktigt god sommardrink.
Här kommer receptet:
1 kg rabarber
2 liter vatten
2 dl socker
1 citron
Tvätta och skölj rabarberna men
ta inte av skalet. Jag vill behålla
den röda färgen som finns i skalet.
Skär dem i småbitar och koka sönder rabarbern i vattnet.
Sila. Tillsätt sockret och rör tills att det löst sig.
Dags att tillsätta citronsaften.
Nu är den färdig! Servera den iskall som den är eller som sagt använd den som drinkbas. Det är inget konserveringsmedel i denna rabarberdrickan så förvara flaskorna i kylskåpet.
Mer rabarberrecept hittar du här RABARBER RECEPT