This post 'Bönor i Köksträdgården' was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Bönestund
Man blir som...liksom salig.
Det här är verkligen en delikatess. Kokta bondbönor men smör och a squeeze of lemon. Man kan ju bli religiös på kuppen, ren njutning. Speciellt om man odlat dem själv, då smakar de extra gott.
Bild: Veronica Tofiq Hallsénius
Delad glädje är dubbel glädje
- Jag skickade med ett kok med bönor till min dotter härom dagen och fick den här fina bilden ovan i retur.
Att koka bondbönor - Du kan antingen pilla ut bönorna och koka dem i saltat vatten till önskad konsistens, det tar några minuter beroende på hur 'al dente' du vill ha dem. Vill du ha dem "krispiga" om man nu kan säga det om bönor, då kokar du dem snabbt, ett par minuter och sedan kyler du av dem hastigt i kallt vatten så att kokningen avstannar helt. Eller kan man göra som Veronica gjorde här ovan, koka och äta dem hela. När man kokar dem hela blir koktiden betydligt längre.
Bondbönan 'Handdown' i sällskap med en Dahlia 'Bishop's Children'
Vicia faba - Bondbönan 'Hangdown'
Kvällsvard
Odla bönor? - Mer om Sköna bönor - Bondbönor
FACEBOOKS skönaste, grönaste grupp! Välkommen
TYRA