This "Valentinsådden - the hot stuff..." post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Valentinsådden
DAG 1
Då var det så äntligen dags att få skita ner händerna. Mina
små händer som har varit alldeles för rena alldeles för länge. Time to dig in
and get DIRTY! Först ut av alla är chilisarna. Jag gillar verkligen när det biter till på tungan men jag är också stor fan av vanliga snälla milda chilisar så jag har med en hel del milda saker i år. Här kommer årets lista, först bara lite om de fem släkterna:
· Capsicum annuum - (spanskpepppar)Paprika, Wax, Cayenne, Jalapeños och
Chiltepin
· Capsicum baccatum - (bärpeppar)Syd amerikansk Aji chilipeppar
· Capsicum
chinense - (havannapeppar) Naga, Habanero, Datil och Scotch ´Bonnet
· Capsicum
frutescens -(tabascopeppar) Tabasco, Thai peppers, Piri piri,
Birdseye, Malawian Kambuzi
· Capsicum pubescens, (rocotopeppar) Rocoto
Capicum annuum:
‘Jalapeño’
‘Sweet Chocolate’
‘Santaka’
‘Round Tomato Shaped Pimento’
‘Poblano, Ancho Gigante’
‘Tolli’s Sweet Italian’
‘Jalapeño Travelers Strain’
‘Komtesa (F1)’*
‘Chervena Chushka’
‘Katrena’
‘Serrano
‘Royal Black’
‘Shepard’s Ramshorn’
‘Peperoncici Rossa’
‘7 Pod Congo SR Gigante’
‘Thai Red’
Capsicum Chinense:
Scotch Bonnet ‘Guadalupe Black’
Scotch Bonnet ‘Brown’
Habanero ’Lemon’
Habanero ‘Datil’
Habanero ‘Jamaican Hot Chocolate’
Habanero ‘White’
Habanero ‘Congo’
Capsicum Pubescens:
‘Rocoto’ (Costa Rica)
‘Rocoto Turbo’
‘Rocoto Grande’
Kittad för sådd!
Torvkrukor, torvbriketter, pluggboxar och papperskrukor. Etiketter och fröer...då så var det bara att sätta fart.
*Ops! F1... en hybrid. Jag såg att det kommit in en liten katt ibland hermelinerna, det var inte rätt. Men det blev ett litet misstag vid beställningen. Nu måste jag i alla fall testa den.