Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

onsdag

Pimento - en söt paprika från köksträdgården

This post "Pimento - en söt paprika från köksträdgården " was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 



Pimento
 - en söt röd veckad tomatformad paprika med tjockt kött och riktigt god smak.



Söt Pimento paprika Capsicum annuum
Frö från SSE, US
Sådd 14 februari  (Valentinsådden)
Första paprikan färdig i slutet av juli
Växtplats, kruka i växthus



Så här berättar SEED SAVERS EXCHANGE, SSE om:
 Pimento, round tomato shaped pepper (Capsicum annuum) Heirloom donated to SSE by John Goldsberry of Elwood, Indiana. John received the seeds from his father who got them from Amish near Shipshewana, Indiana. Gorgeous glossy red peppers are thick-walled and have a delicious fruity flavor. 80 days from transplant. SWEET



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...