Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Efter tomaterna skördar jag nu sallat!

This post "Efter tomaterna skördar jag nu sallat!" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager.

Sallatsskörd i oktober


Ett litet tips bara...

Jag odlar ju väldigt mycket i stora krukor, speciellt tomater. De har jag i 20 liters hinkar och när jag klippt ner hela tomatplantan så tycker jag det är lite synd att tomma ut jorden direkt. Speciellt när jag ofta har samplanterat tomaterna med olika tagetes, petunior och persilja och de fortfarande är fina. Så, när tomaterna är "gone" så passar jag på att luckra jorden och så sallat. Plocksallat brukar det mest bli men det händer att det blir asiatiska blad och lite mangold också ibland. Efter några veckor så finns det sedan fina små blad att skörda, tja en del är inte så små heller...som dessa på bilden till exempel, inte alls dumt. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...