Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

Rabarber i KÖKSTRÄDGÅRDEN

This post "Rabarber i KÖKSTRÄDGÅRDEN" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - L'Orto 
 #rabarber, #köksträdgården, #odladinmat, #odla, #rhubarbforcer


Rabarber - Rabarberklocka


Äntligen är den härliga Rabarbertiden här. Först blir det till att njuta av de allra spädaste rabarberstjälkarna från rabarberna som vuxit till sig under min rabarberklocka. Denna lilla juvel i trädgården, en födelsedagspresent från min kära dotter. Handdrejad rabarberklocka gjord av en keramiker från Lövstabruk. Visst är det snygg, tänker jag med ett leende på läpparna. Det är första gången som den används och jag är mycket nöjd med smaken på rabarberna. Dessa rabarber kommer med all säkerhet inte nå köksregionerna, jag tror att trädgårdsmästaren kommer njuta av dem direkt i trädgården.




Mer om rabarber...


# rabarbermarmelad Jordgubb och rabarber marmelad



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...