Med ingredienser som jag hämtar från köksträdgården.
En rekorderlig bunt med slätbladig persilja
1 mindre bunt med marockansk mynta
1 mindre färsk vitlök, stjälk och lök
1 knippe med gräslök, blommor och stjälkar
Vinblad
En bit chili
Bulgur mängd efter smak
1 citron
Små tomater
Olivolja
Salt o peppar
Klipp bort skaften på
vinbladen. Blanchera hastigt vinbladen och låt dem svalna.
Skölj och rengör allt grönt från
trädgården. Hacka allt fint. Smula ner och finfördela en Fetaost. Bulgur efter
smak. Tillsatt saften av en citron och nymald svartpeppar. Lägg i några vinblad
i botten av en kastrull. Dela småtomaterna och lägg dem i botten med snittytan
nedåt. Gör små paket av vinbladen och med en matsked fyllning i varje. Placera
dem ordningsamt i kastrullen. Häll på lite olivolja och en
skvätt vin (vitt eller rosé) om det finns tillgängligt. Lägg en tallrik som tyngd
uppe på dolmarna och sjud allt i en knapp halvtimme. Låt svalna. Bon
apetit!