This "Kålrabbi- Brassica oleracea var. gongylodes" post was originally uploaded by Tyra Hallséius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #harvest #skördetid #kålrabbi #recept #kohlrabi #kalarepa
Dags för skörd av den vackra o fina kålrabbin!
Kålrabbi är en lite annorlunda kålväxt som är väl värd att odla. Den här lila är som synes vansinnigt snygg men annars skulle jag nog välja en 'Noriko', den är en snabbväxande vit kålrabbi. Kålrabbin bör skördas ung innan den blir träig.
Ekofrö Kålrabbi 'Noriko' (Den vita sorten)
Här kommer ett recept på en gratäng med kålrabbi.
Kålrabbigratäng à la Paul
2
kålrabbi
500
g fläskfärs
2
gul lökar, fintärnade
½
msk fänkålsfrö
2
kvistar rosmarin
3
dl kyckling buljong
50
g parmesan
2
msk smör
2-3
msk mjöl
5
dl mjölk
salt,
svartpeppar
olivolja
Bryn
fläskfärs med lök, fänkålsfrö och rosmarin. Koka ihop med lite kyckling
buljong. Smält smör och vispa i mjöl. Tillsätt varm mjölk under vispning till
slät blank béchamelsås. Smaka av med salt, svartpeppar och riven parmesan.Varva
tunt skivad kålrabbi med köttfärssås och béchamelsås. Avsluta med béchamelsås
överst. Grädda i 200 grader i cirka en kvart.
Smaklig spis!
Fler recept av Paul
med kålrabbi hittar du här.