Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

tisdag

Still hibernating!

This post "Still hibernating" was originally uploaded by Tyra Hallsenius Lindhe in the blog 

En odlare i vinteride!


Jo, men visst är det så. Jag går på min "vinter sparlåga" just nu. Odlar bara lite grönt som jag behöver som smaksättare till matlagningen, annars håller jag mig cool och njuter av stillheten!

Inga stora projekt förrän i mitten av februari. Ni som följer mig och min trädgård vet att jag sätter inte riktigt fart förrän 14/2, Alla hjärtans dag. Men då smäller det till riktigt ordentligt, då ockuperar jag verandan med alla mina attiraljer.

Trädgårdsdrömmar


Så här års tror jag att alla vi odlare sitter och drömmer om hur och vad vi ska odla under den kommande odlingssäsongen. Vi drömmer och planerar, jag tror vi de flesta av oss börjar få en kittlande känsla i våra gröna fingrar, vi vill ju så gärna sätta igång.

Måla med växterna!


 Jag brukar säga att jag målar min trädgård med alla mina underbara växter. grönsakerna utgör basen, med allt det sköna gröna. Sedan kommer blommorna och örterna som färgklickar överallt, oj, vilken tavla det brukar bli! Allt som oftast blir det inte alls som planerat men ändå...det gör inte alls någonting. Det BLIR härligt i alla fall.

Nu sitter jag här med mina fröpåsar framför mig och planerar...

Paint with your plantsDet känns rätt bra att vara en odlare i "ide" i alla fall. 

Still hibernating!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...