Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

ODLINGSKURSER 2019
Kurser i köksträdgårdsodling 

Engarn, Vaxholm
Välkommen på köksträdgårdskurs till Tyras Trädgård som ligger på charmiga Engarn, Resarö Vaxholm. Jag som håller kurserna heter Tyra Hallsénius-Lindhe och jag kallar mig själv för inspiratör och kreatör. Mitt mål och ambition är att vara idégivare och sprida kunskap om köksträdgårdsodling. Förutom att skriva om köksträdgårdsodling här på bloggen skriver jag för tidningen Allt om Trädgård där jag är deras köksträdgårdsexpert. Från och med nr. 1. 2018  kommer jag även ha två hela sidor i tidtidningen "Tyras Potager" där jag kommer visa bilder och skriva om köksträdgårdsodling.  Jag tycker att en trädgård skall vara givande både för själen, magen och plånboken. Om trädgården sedan är en balkong, kolonilott eller stor köksträdgård spelar ingen roll principen är den samma. Odla på naturens villkor, bjud in ”nya vänner” från flora och fauna i din köksträdgård, resultatet blir en intressant och frisk trädgård, fri från kemikalier och gifter.
 "Mina kurser hjälper dig att skapa en egen täppa att odla grönsaker, frukt, blommor och bär och detta på ett hållbart, lättskött och givande sätt." 
ODLINGSKURSER OCH WORKSHOPS 2019

Hej alla mina odlingsglada vänner!


Jag håller som bäst på att utforma kursprogrammet för 2019. Hur många kurser det blir och hur det hela kommer se ut bestäms dock inte förrän 15 januari. Presentkort kan inte beställas innan dess.


Vill du ha information skickat till dig, skicka en intresseanmälan till  
odlingskurser@gmail.com

 Det kommer bli en hel gamla favoriter men också en del spännande nyheter. Jag jobbar ständigt med att få köksträdgården mer lättarbetad och naturlig och det tänkte jag dela med mig av till alla mina kursdeltagare.


Odlingskurser och workshops i Tyras potager
INTRESSEANMÄLAN 
 odlingskurser@gmail.com
Ge bort ett presentkort

Ett presentkort på kurser eller coachning, skräddarsytt efter dina önskemål, till enskilda personer eller grupper. Beställ ditt presentkort på - OBS! Kan inte beställas förrän den 15 januari 2019, dock kan en intresseanmälan göras. odlingskurser@gmail.com


(2018) Årets sista kurshelg 15-16 september
Det blev en fantastisk helg med fermentering, torkning av grönsaker på lördagen
 och på söndagen var odlingsgänget ute i köksträdgården hela dagen och gjorde 
i ordning för höstsådd, vinterodling, plantering etc. Vädret var enastående vackert
 så vi fick en lång och skön lunch utomhus. Det var men lite vemod jag kramade
 om och vinkade av mina sista kursdeltagare för året.

Fermenteringskurs
Här är vi i köket på Engarn och det är kursdeltagarna som stolt visar upp vad de gjort under dagen.


Odlingskurser i köksträdgårdsodling
Klockan är strax efter sju och  jag har smitit ut för att fånga gryningen
 medans jag har mina bakverk i ugnen. Idag blir det bland annat en liten äppelkaka med nypon
och en liten toscakaka till kaffet. Nästa års kursschema läggs ut 15 januari 2019.


Kontakt:  

Tyra Hallsénius Lindhe
Engarns byväg 2
85 51 Vaxholm
mobil: 0739 830914
telefon: 08/54137200
odlingskurser@gmail.com


Plats: Tyras Trädgård, Engarns byväg 2, Resarö,Vaxholm.

Hitta hit: Det är lätt att komma hit kommunalt, ta buss 670 från Tekniska Högskolan mot Vaxholm. Stig av på hållplats Engarn (bussen stannar alltid där) och det tar bara 35 minuter från Stockholm. Med bil hittar du lättast hit om du googlar adressen och använder dig av färdbeskrivningen.

Parkering: Kommer du med bil finns här gått om parkeringsmöjligheter och de är gratis.

Visa större karta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...