Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Risotto med humleskott - Just nu ifrån min potager



Humulus lupulus

Lustigt namn, det låter lite hokus pokus.


Äntligen hitttade jag ett härligt recept på Risotto med humleskott. Nu skall jag skörda de små läckerheterna och överraska Hubbe med Risotto ikväll.






- 'Dagens lunch blev risotto på humleskott (en dyr exklusiv liten historia i Italien, här är den ju gratis. Vem tänker på att äta humleskott för resten?) Gott är det; jag stekte purjo och vitlök samt avorioris och humleskott i en järngryta, hällde under omröring het buljong i och avslutade med litet vitt vin, smör och parmesan.' Marita, Körbärsgårdens blogg

~ ~ ~

Också en skål med lite sköna gröna blad...Dagens dos av 'gröna' vitaminer och mineraler.



Min snigelfria sallatsodling fungerar utmärkt! Jag har dock flyttat odlingen från min 'indian odlingsbänk' till en piskställning som jag köpte på Blocket förra helgen. Jag skall ta en bild så ni skall få se...


lite senare...

uppdaterat med ny bild av dagens skörd.


Så ja, nu skall vi se hur det smakar ikväll!

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...