Det bubblar i köket...
Nu har jag sparkat igång mina surdegskulturer, dom precis som jag har fått vila under sommaren, men nu äntligen är det dags att sätta fart på bakandet. Det är ju så underbart att få färskt eget bröd, speciellt goda tycker jag att surdegsbagetterna blir Dessa är bakade med Dinkel fullkorn och Manitoba cream. De är två mjölsorter som jag ofta bakar med, de har så fantastiskt fina bakegenskaper. Jag tror det är den höga proteinhalten i mjölet som bidrar till detta, jäser bra och smakar mycket och gott. Surdegen kulturerna mina har både råg och vetebas och så laborerar jag gärna med olika jästa frukter också.
Frukostbröd - Det är inte varje dag man får pinfäska baguetter till frukost men på helgen brukar jag lyxa till det lite granna. Har man sedan lite goda marmelader gjorda ifrån årets skörd blir det ju en riktig fest.
Jag har tänkt att blanda in lite bröd i 'KÖKSTRÄDGÅRDEN' hoppas att ni kommer att gilla det. Jag älskar nämnligen att baka bröd och tycker att det finns inget bättre än ett välbakat bröd gjort med kärlek och fina råvaror. Ha det gott/Tyra