This post 'Junisallad -från köksträdgården' was originally uploaded by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Sedan ungefär en månad tillbaka har jag nu skördat gröna sköna blad från köksträdgården. Min ambition och den skall jag arbeta hårt på är att inte behöva köpa sallat förrän till...jul eller så. Igår gick jag ut och plockade blommor och blader till denna lilla junisalladen.
Till salladen plockade från köksträdgården: Den mörkaste sallatsbladen på marknaden (tror jag), den riktigt vinröda 'Merlot' och sedan 'sparrissallat', spenatblad och ett par nästan blå blad, de kommer från en rödkålsplanta. En Penséblomma fick vara med och några ruculablommor fick också vara med i junisalladen.
Sedan lade jag på tunt, tunt skivad rödlök. Krossade några nötter - macademia, paranätter och cashew och stödde ovanpå. En lite söt mangodressing blev perfekt till.
Voilà bon appetite!