This post was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN (The Kitchen Garden)
En mild november, är det inte underbart? Halva november månad har gått och det är fortfarande höst and I love it. Ju längre höst desto skönare! Vinter, frost och snö kan komma till Lucia om jag får bestämma.
"I Sverige definierar SMHI vintern som den tid när dygnsmedeltemperaturen stadigvarande är under 0°C (meteorologisk vinter)."
Mangolden trivs verkligen i mina pallkragedrivbänkar (Nelson Garden), där har jag även färsk persilja, dill, mynta, purjo och sallat att tillgå - det är inte så dumt att kunna ha i november eller hur?
Mâchesallat / Machésallat - Valerianella locusta
Machésallat även kallad vintersallat eller fältsallat på svenska,
den här sorten Mâchesallat (nedan) heter Verte de Cambrai är självsådd från en planta som jag lät blomma och fröså sig alldeles själv. Larged leaved d'Orlanda är en annan sort som jag vet att Runåbergs fröer har.
Krusbladig persilja tycker i alla fall jag är lite mer vintertålig, vad tycker du? Annars föredrar jag den slätbladig på sommaren. Storbladig och slätbladig...sort? Petroselinum crispum Gigante di Napoli exempelvis, är en underbart god sort tycker jag, även stjälkarna!
Välkommen att gå med i gruppen KÖKSTRÄDGÅRDEN på FACEBOOK - Facebooks skönast, grönaste grupp!
Julklappstips!
Glöm inte att beställa boken "Året i Köksträdgården" till jul. En garanterat uppskattat julklapp till alla trädgårds och matintresserade. Du kan beställa signerat exemplar via min mail.
/TYRA