This post "Från frö till tallrik på 10 dagar" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog
#microgreens #growyourownfood #FrånFröTillTallrik #TyrasTrädgård #potager #küchengarten #lettuce #greens #expressfood
"Odla din mat - från frö till tallrik"Tyra
GRÖNA BLAD, SKÖRDEFÄRDIGA PÅ TIO DAGAR!
Det är min devis! Jag älskar att jobba med mina mycket småskaliga odlingar och det här med frö tycker jag är så fascinerande. Jag tror att jag frösår nog något varje vecka året runt. Det här måste jag säga var något alldeles extra, jag är faktiskt riktigt förbluffad.
Från frö till tallrik på bara tio dagar, det måste nog vara ett litet rekord för mig. Det här är en blandning som är mycket smakfull, den innehåller microblad s.k. cut-and-come-again blad, en plocksallad med andra ord. Mixen innehåller: Mizunablad, Golden Pak Choi, Pak Choi Canton White, Greek Cress, Mustard Red Zest, Mustard Red Frills.
Min mix ovan är från Marshalls (UK) men jag har hittat en liknande här från vår svenska Nelson Garden. Asiatisk kål mix kallar dom den och så här skriver de om den "En specialblandning av olika slags asiatiska bladgrönsaker med många användningsområden som t ex sallad, lätt kokta eller wokade. Upprepa gärna sådden. Det ger tillgång till fräscha blad och unga plantor under lång tid. Trivs bäst i en näringsrik, lucker och väldränerad jord. Vattna regelbundet. Fiberväv skyddar mot insektsangrepp och plantorna växer snabbare."Nelson Garden
Sådd 10 mars och första större skörden redan 20 mars - fantastiskt!
Testa detta och Lycka till med din sådd!/ Tyra
GLÖM INTE att kika in till ODLINGSKURSER och se om inte du hittar något som skulle passa dig eller kanske ge bort ett presentkort på en odlingskurs till någon som har "gröna fingrar"