Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Från frö till tallrik på tio dagar!

This post "Från frö till tallrik på 10 dagar" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog 
#microgreens #growyourownfood #FrånFröTillTallrik #TyrasTrädgård #potager #küchengarten #lettuce #greens #expressfood


"Odla din mat - från frö till tallrik"Tyra

GRÖNA BLAD, SKÖRDEFÄRDIGA PÅ TIO DAGAR!

Det är min devis! Jag älskar att jobba med mina mycket småskaliga odlingar och det här med frö tycker jag är så fascinerande. Jag tror att jag frösår nog något varje vecka året runt. Det här måste jag säga var något alldeles extra, jag är faktiskt riktigt förbluffad. 
Från frö till tallrik på bara tio dagar, det måste nog vara ett litet rekord för mig. Det här är en blandning som är mycket smakfull, den innehåller microblad s.k. cut-and-come-again blad, en plocksallad med andra ord.  Mixen innehåller: Mizunablad, Golden Pak Choi, Pak Choi Canton White, Greek Cress, Mustard Red Zest, Mustard Red Frills.
Min mix ovan är från Marshalls (UK) men jag har hittat en liknande här från vår svenska Nelson Garden. Asiatisk kål mix kallar dom den och så här skriver de om den "En specialblandning av olika slags asiatiska bladgrönsaker med många användningsområden som t ex sallad, lätt kokta eller wokade. Upprepa gärna sådden. Det ger tillgång till fräscha blad och unga plantor under lång tid. Trivs bäst i en näringsrik, lucker och väldränerad jord. Vattna regelbundet. Fiberväv skyddar mot insektsangrepp och plantorna växer snabbare."Nelson Garden Sådd 10 mars och första större skörden redan 20 mars - fantastiskt!


Testa detta och Lycka till med din sådd!/ Tyra

GLÖM INTE att kika in till ODLINGSKURSER och se om inte du hittar något som skulle passa dig eller kanske ge bort ett presentkort på en odlingskurs till någon som har "gröna fingrar"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...