Örtsalt med ingredienser från köksträdgården
I år har jag gjort ordentligt med örtsalt för förra året räckte det inte riktigt hela vägen. Det blev fem varianter. Ett "vanligt" lite finare och ett grövre örtsalt med örter så som vitlök, persilja, gräslök, salladslök, oregano, libbsticka, timjan...o.s.v.
Sedan blev det ett med en asiatisk touch, ett med indiska örter, ett med smaker som passar till mexikanska rätter.
Saltet jag valde i år är ett portugisiskt havssalt av god kvalitet och det var betydligt lättare att arbeta med än det vanliga grovsaltet jag använt förr om åren.
Så här gör jag mina örtsalt:
Örterna rensas först, ta bort alla vedartade och grova kvistar och stjälkar. Hackade dem grovt och torka dem nästan torra i 60 grader i ugnen. (varmluftsugnen är toppen här) alternativt torka dem i svamptorken.
Lägg sedan örterna och saltet i matberedaren med kniven monterad och kör dem till önskad struktur.
För att erhålla ett finare salt och ett grovt, gör så här:
Häll saltet i en stor sil och skaka...Nu har du ett finare salt och ett grovt som passar toppenbra till pastavattnet etc.
Lycka till!/ Tyra