Vad gör man med all pumpa man odlar?
Tja, det finns så otroligt mycket man kan göra, det är bara fantasin som sätter gränserna. Pumpa passar både i söta bakverk, bröd och efterrätter samt i mer matiga rätter som soppa, pasta eller risrätter.
Här kommer ett italienskt recept på en krämig spagetti med pumpa och pancetta.
Spaghetti cremosi con uova e pancetta (4 personer)
350 gr. spaghetti
150 gr. pancetta (eller fläsk/bacon)
300 gr. pumpa
1 lök hackad
2 dl gräddmjölk
2 äggulor
lite citronsaft, mejram, olivolja salt och pepper
Parmesan efter tycke och smak.
Koka spaghettin al dente som du brukar göra och skölj den.
Skiva och finfördela pumpan och pancettan. Häll olja i en stekpanna och fräs hackad lök, pancetta och pumpa (cirka 7 min) tills att pumpan är mjuk och pancettan har fått lite färg. Under tiden har du vispat äggulorna i en skål med gräddmjölken, örterna, salt och peppar.
Häll i spaghettin i stekpannan så den blir riktigt varm och häll sedan i gräddblandningen under omrörning, nu skall den INTE koka. Färdigt
Servera med parmesan och nymald svartpeppar.
(Jag har även vitlök i och lite persilja, salvia och basilika på vid servering,)
Smaklig spis/ Tyra