Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

fredag

Kronärtkocka
Äntligen fredag och det är dessutom blommig fredag hos Katarina. Dagens tema är 'använd'. Här har jag valt mina vackra kronärtkocksblad, resterna ifrån en riktigt god middag. Jag tycker att min tallrik med blad är som vackrast när den faktiskt är på väg till komposten! Det är knappt att man vill ge den till maskarna. Jag brukar odla kronärtkockor i min potager varje år för att jag tycker att de är så enastående vackra, men så inte i år. De frös ner och jag glömde att så nya men nästa är skall de vara tillbaka i min trädgård.Vad odlar ni för sorter? Några tips och idéer? det skulle vara intressant och höra vad det odlas för sorter i Sverige - Skriv en rad och berätta.


Trevlig Helg/ Tyra
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...