This post Nyskördat ifrån köksträdgården was originally uploaded by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
För ett par dagar sedan var det full vinter här i Vaxholm men nu ser det ut som oktober och höst igen...tack och lov. Det är ju faktiskt riktigt otroligt att det bara är tre dagar mellan de här bilderna.
De första två bilderna är ifrån idag, strålande sol och hela tio grader varmt i växthuset. Jag passade på att skörda chili, aubergine, oregano 'wild zaatar', persilja och tog in de sista tomaterna. Av det jag skördade skall jag göra en libanesisk örtig bulgursallad, Tabbouli och till Tabboulin passar det med ett gott iskallt te med ingredienser ifrån köksträdgården.
Te gjort på vad man hittar att skörda ute i trädgården i oktober, det blev rosenblad, mynta och äpple. Jag drack det här teet varmt när jag var ute och jobbade idag och det var riktigt gott. I morgon tror jag att det blir att testa ringblomme och citronmelisste :-)
När jag gick ut i morse var det frost på gräsmattan men den försvann ganska så snart och det blev en fantastisk dag. Jag klippte ner humlen och det var ett riktigt slavjobb, det tog över en timme. Sedan planterade de sista tulpanlökarna som jag köpt men inte haft tid att plantera innan och till sist fick jag ner min vitlök som jag totalt har glömt bort.
Och nu hur trädgården såg ut det 22 oktober, 3 dagar sedan allstå!
Vackert men hu...det är alldeles för tidigt för vinter och snö, eller vad säger ni?
Tyra