This post 'Blåbärsglögg' was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
Blåbärsglögg
Själv har jag tyvärr bara en liten yngklig blåbärsbuske i trädgården, men å andra sidan har jag ju skogen som granne så det är bara att gå ut och hämta lite bär ur skogens skafferi. Gratis dessutom och det är inte dumt. Till den här glöggen serverar jag skållad mandel men skippar russinen så att blåbären skall få spela förste fiolen.
Så här gör du blåbärsglögg.
Till 1 liter blåbärsglögg behöver du:
Till 1 liter blåbärsglögg behöver du:
5 dl rött vin
5 dl utspädd blåbärssaft
(½-1 dl socker om man vill ha den lite sötare)
2 st kanelstänger
2 bitar pomeransskal eller tunt skal från en ekologisk småcitrus
4 st hela nejlikor
1 dl frysta blåbär, trädgårdsblåbären är utmärkta här, de är lite fastare.
Koka upp, blåbärssaft, socker och kryddor och låt det stå och dra.
Häll sedan på det röda vinet och värm på glöggen till önskvärt serveringstemperatur.
Till sist, lägg i blåbären.
Lycka till och skål!