This post "Vitlöken skördad och vitlöks bulbillerna sparade" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blogg
#garlic #vitlök #bulbils #bulbiller #topplök #vitlöksskaft #alliumsativum
Vitlök - Allium Sativum
Dagen bild och kollage visar på vitlökens bulbiller, små topplökar som man antingen kan äta färska eller plantera senare i samband med den ordinarie vitlöksplanteringen på senhösten. Dessa vitlöksbulbiller blir också fina vitlökar i sinom tid. Det tar dock ett par år, ibland mer, innan de blir till full storlek. Kom ihåg att man kan faktiskt skörda vitlöken i många olika stadier. Jag skördade exempelvis små "babyvitlökar" tidigt på sommaren. Läs om det här #babyvitlök och dem använde jag till att göra årets första örtsalt med. #egetörtsalt
Ibland förekommer även halslökar/stresslökar på vitlöken vilka även dessa kan ätas färska eller planteras, även dessa tar tid att bli stora.
Vitlöksskaft/ vitlökstoppar går utmärkt att äta. Här är en bild från Canada där de till och med saluför dem. Garlic Scapes (sourse)