- Jag skapade Tyras Trädgård, en liten trädgård med växthus och potager just för att för att få glädjen och förmånen att följa processen 'från frö till tallrik',
Allt som oftast tar jag en liten promenad i köksträdgården och plockar lite av de grönsaker som finns mogna och är klara för skörd. Den här gången blev det en aubergine som jag har sneglat på en tid på, den tillsammans med några fina tomater är perfekta för min lilla 'antipasto dal giardino'.
Rystligt enkel och god mat ifrån min potager.
Jag delar tomaterna och auberginen i ganska stora bitar / tjocka skivor, lägger dem alla på en ugnsplåt. Häll över några droppar fin olivolja och grillar dem i ugnen, jag tilllagar mina grönsaker riktigt länge, de skall riktigt välgrillade. Strö riven lite fint riven parmesanost på toppen och gratinera ytterligaare ett par minuter så att osten har fått färg.
De för lite smak som såkallade soltorkade tomater eller sun-blushed. De är inte så vackra att titta på men riktigt goda tycker jag.
Servera grönsakerna tillsammans med en god italiensk dressing, lite lök, kanske några valnötter eller andra nötter/frön och sist men inte minst en bit gott lantbröd med karaktär.