...tja nu är ju det inte som vi använder de små godingarna till. Rika på C-vitamin är de i alla fall och det är väl därför de historiskt användes som medicin.
Gott och vackert
Nu är det dags att skörda dessa underbara små söta bären och njuta av dem. Vackert sitter de där vid bladfästet i sina pappertunna höljen likt små 'lyktor'. Jag brukar plocka några och öppna dem lite så att man ser de vackra bären och sedan lägga fram dom som dekor istället för en vas på bordet.
Lokalproducerat
Det finns ju att köpa kapkrusbär praktiskt taget året runt men att köpa små bär ifrån andra sidan jordklotet, (Colombia) är inte särskilt klimatsmart. Odla dina kapkrusbär physalis själv det är busenkelt och mer lokalproducerat kan det inte bli ellerhur?
Ta frö!
Glöm inte att spara ett bär till nästa års frösådd. Bäret är ju proppfullt med småsmå fröer, tryck ut dem och lägg dem i ett glas med vatten, efter ett par dagar, gnugga lite lätt, skölj och torka dina alldeles egna physalisfröer - förvaras torrt, svalt och mörkt.