Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

lördag

Vill någon vara med och skriva en artikel?

Jag har länge haft kontakt med Anna 'Flowergardengirl' Looper. Det är säkert många som har 'träffat' henne tidigare. Anna har skrivit i sin blogg Flowergardengirl nu i många år. Nu har hon varit i kontakt med mig ett par gånger och frågat om jag vill skriva en artikel till en ny webtidning. I Marsnumret skall det handla om Svenska bloggare (för att vi är så bra :-) och då skall det handla om Köksträdgård/Växthus/Kompostering etc. Jag skall bidra med en artikel och om någon är intresserad att göra detsamma skall ni skicka text (worddokument min. 400 ord.) och bilder till annalooper@gmail.com och det behöver inte vara på engelska! Deadline 15/2 Lycka till.

Så här skrev Anna  nu här senast:

"Hi Tyra, thanks for you help with the kitchen garden magazine edition for March. Our concentration is Swedish Blogs because ya'll do such a good job at it. I think the best. I welcome people to submit their gardens, greenhouses, composting, planting, vegetables, etc--they can send as many photos as they would like--and the article can be lengthy. They can also include a video if they would like. We enjoy listening to you in your native language so it does not have to be in english.

Send to annalooper@gmail.com as a word document. I will translate if they can not write english.
I need the articles by Feb 15th. Magazine comes out March 15. It's all online.

Thanks so much Tyra.Our website is  Best garden blogs 
The magazine will have its own url when it's published.
From now till Feb 14th, subscriptions are 12 issues for $20. See the tab on our website for details and for topics of the other months. " Anna LooperTycker ni att det skulle vara kul så skriv!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...