Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

Blivande mångfald. Frö till min potager - 2011

This post 'frö till min potager - 2011' was originally uploaded by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN


Länge leve mångfalden!


Nu börjar jag bli färdig med planering av odlingsäsongen 2011. Jag har i stora drag planerat färdigt och vet hur jag vill ha det i min potager i år. Skissen är klar i huvudet men har inte kommit ner på papperet än. Jag har sorterat mina befintliga fröer och beställt de nya, de flesta har nu också anlänt med posten. Oj, så roligt det skall bli att få sätta igång, det verkligen kliar i mina gröna fingrar. Men startskottet går inte förrän på Alla Hjärtans Dag och det är ju den 14:e februari så jag får hålla mig till tåls ett par veckor till.


Så här ser mitt matsalsbord ut för tillfället. Det kan tyckas se ut som det är en enda stor röra av frö med det är faktiskt ganska organiserat. Härligt eller hur?
Blivande mångfald! Blommor och blader, grönsaker och örter allt i en salig blandning.
 Inga monokulturer här inte.

Tips på fröleverantörer hittar du ute i högersidans sidebar.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...