This post 'Falsk Aprikosmarmelad - Confiture à la Ingridsdotir' was originally upload by Tyra Hallsénius-Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN
~ Falsk aprikosmarmelad ~
~ Falsk aprikosmarmelad ~
Confiture D'Abricot à la Ingridsdotir
- fausse mais bonne!
Jag fick ett litet fint mail i morse på ett recept på Falsk aprikosmarmelad. Det låter helt fantastiskt gott så jag vill gärna dela med mig av detta. Jag tror jag skippar träningen idag och går hem och kokar lite marmelad istället...Jag känner mig lite krasslig och då skall man inte träna har jag hört. Jag kanske ändrar pyttelite i receptet och byter ut det vanliga sockret mot syltsocker för då behöver jag inte koka den mer än ett par minuter efter det att jag hällt i syltsockret. Spännade!
750 g morötter grovt rivna.
4 syrliga apelsiner
saft från 2 citroner
8 dl vatten
8-10 dl socker
4 syrliga apelsiner
saft från 2 citroner
8 dl vatten
8-10 dl socker
"För att få bästa resultat gör du enligt följande:
Skala och riv morötterna (riv dem grovt) och lägg över i en tjockbottnad gryta. Tvätta och skölj apelsinerna noga – bäst med borste och varmt vatten. Skär av det yttersta skalet på apelsinerna så att bara det orangegula kommer med. Skär de gula skalbitarna i tunna strimlor med vass liten kniv. Skär sedan apelsinerna i halvor och pressa ur saften på vanligt sätt. Lägg saft och skalstrimlor i grytan med morotsraspet. Slå på vattnet, men vänta med socker och citronsaft så länge. Koka massan under lock i ca 20-25 minuter. Häll i socker och pressad citron (skalet används inte) och koka nu utan lock till marmeladkonsistens. Det tar ungefär 1 timme och 30 minuter. Rör om då och då, kanske var tionde minut. Skumma den färdiga marmeladen. Ös upp marmeladen på rena varma burkar. Låt burkarna svalna långsamt på dragfri plats." Y.Ingridsdotir
Det låter sagolikt gott eller hur? Det bara måste prövas!
Uppdatering!
Ett recept till kom in till mig och det är från Fru Isaksson
Ett recept till kom in till mig och det är från Fru Isaksson
~ Fru Isakssons Morotsmarmelad ~
500 g morötter
finrivet skal och juice av 2 citroner
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här:
"Skala och finriv morötter. Blanda morötter, finrivet skal och juice av citroner, kanelstänger, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka utan lock ca 10 minuter. Skumma av under tiden. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen. Ljuvlig till ostbrickan eller nygräddade scones eller rostat bröd med ost. " L.Isaksson
500 g morötter
finrivet skal och juice av 2 citroner
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här:
"Skala och finriv morötter. Blanda morötter, finrivet skal och juice av citroner, kanelstänger, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka utan lock ca 10 minuter. Skumma av under tiden. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen. Ljuvlig till ostbrickan eller nygräddade scones eller rostat bröd med ost. " L.Isaksson
HÄRLIGT!
Finns det fler?