Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

söndag

Om Vårens Kursprogram - Trädgårdskurser


Om Vårens Kursprogram - Trädgårdskurser
Kurser i att odla sin matVårens kursprogram är i slutfasen av planeringen, jag kan skvallra om redan nu att det kommer att bli ett digert program i år. Ett tiotal kurser med olika teman; alla har det gemensamt att det handlar om att skapa en köksträdgård som på ett hållbart sätt ger oss mat på tallriken, en sund och trevlig fritidsverksamhet som skänker mycket frisk luft, motion och massor av glädje.
 Det handlar inte om att bli självhushållare på något sätt utan bara bli inspirerad att börja att odla sin mat. Det är vad jag kallar närproducerat! Kan man sedan få friska och goda frukter, bär och grönsaker som dessutom kanske drygar ut hushållskassan så är det bara en ren bonus. Nybörjare som veteraner, unga som gamla alla är ni hjärtligt välkomna. Kurserna kan bokas både av enskilda personer eller av hela grupper.
 Är du intresserad så skicka en intresseanmäla till tilltyra@gmail.com
så får du snart mer information via  din mail.


Det går även att boka mig som föredragshållare, om " Året i Köksträdgården", odlar glädje månad för månad. Förfrågan om detta skickas till min mail.


TYRARelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...