Från frö till tallrik
Kålsoppa
Idag är det en rätt ruggig novemberdag så jag tror att det blir fint med en värmande soppa till middag ikväll. I går var det dock en strålande höstdag om dock lite frostnupen, då passade jag på att plantera de sista blomsterlökarna och skörda lite skönt grönt från köksträdgården.
Crocus tommasianus var 'Roseus'
'Roseus' Snökrokus - En liten späd krokus, en gammal sort från 1900-talets början
|
RECEPT Kålsoppa "November" 2-3 pers.
1 msk smör
1 tsk örtsalt
1-1½ liter vatten
2 lökar
1 bukett med grönsaker enligt ovan
samt en vitlök och en touch av chili
Pepper
Skölj kål, gröna blad och örter och hacka dem grovt. Fräs smöret i en kastrull och häll i grönsakerna, örtsaltet och vitlöken, låt allt fräsa i smöret ett par minuter. Späd med häften av vattnet och låt det hela stå och puttra i tio minuter ungefär...
Kör soppan i en mixer eller med mixerstav till önskad struktur och späd sedan till önskad tjocklek. Tillsätt peppar och chili. (testa styrkan på chilin och ta bara lite i taget )
Buon Appetito!/ Tyra