Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Odla din mat! - odlingskurs i Tyras Trädgård

För tredje året i rad anordnar jag denna kurs "Odla din mat"

Välkommen ut på köksträdgårdskurs i min trädgård i Vaxholm 
(40 minuter från Stockholm City)Odla din mat 

Kurs nr 14-1 Söndagen den 27 April 10.30 -14.00
Anmälan gör via e-post tilltyra@gmail.com


För nybörjare i köksträdgårdsodling, men även trevlig och bra för dig som redan har odlat lite. 

Ovärderlig och populär kurs för dig som vill starta upp en egen liten odling. Hur gör jag? Tips om planering, jord, växtval, kompostering, gödning och vattning. Vi tar upp odling på friland, pallkrage och odling i växthus - lite om mycket kan man väl beskriva den här kursens innehåll med.
 Pris: Inklusive lättare förtäring och kaffe 480:-inkl. moms/person och kurs om ej annat anges, för enskild grupp föreningar, skolor eller företag 4500:- vid gruppbokning med max 10 deltagare. 


Fler odlingskurser hittar du här.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...