This post "Krasse - Tropaeolum majus " was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blogg
KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
KÖKSTRÄDGÅRDEN -The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
Tänk att det är nästan som när jag går förbi väggen med smågodis i affären...mina ögon, ja hela min kropp dras till hyllan med fröer. Jag kan inte låta bli att söka igenom och se om det är något jag bara måste ha! Igår var det Krassen jag inte kunde motstå.
KRASSE
Indiankrassen Tropaeolum majus kommer ursprungligen från central/sydamerika och är en av 80-talet krasse arter som tillhör krassesläktet. Både bladen, blomman och de färska fröerna går att äta, krassen har en rätt pepprig smak och är god att ta med några blad eller blommor i salladen. Krassen använder jag flitigt som samplanteringsväxt i min köksträdgård, exempelvis med squash, kål och gurkor.
Odla Krasse
Krassen är ett årig och är en lättodlad växt. Direktså den i maj eller förkultivera den i april och plantera sedan ut den när risken för nattfrost är över. Den är känslig för frost! Så fröet på 1,5-2 cm djup. Ös inte på en massa gödning för då blir det inte så mycket blommor, i alla fall inte hos mig. Håll jorden fuktig för den tål inte torka.
Lycka till/ Tyra