This post "Årets första Fänkål - Zefa Fino, Foeniculum vulgare var. azoricum" was originally uploaded by
Tyra Hallsenius Lindhe in the blog
#fänkål, #skördetid, # köksträdgården, #recept, #omelett, #snabbmat
Skördetid...allaredan!
Tänk att redan få skörda en massa grönsaker från trädgården. Jag tror faktiskt inte att jag har varit med om något liknande. Att redan i maj började jag skörda mangold, sallat och andra gröna blad. Och nu i juni har jag skördat och frusit in mangold och kål. Igår festade jag till och skördade en fin knölfänkål, vitlök, mangold, basilika, sallatssenap och persilja. Detta blev till lunchmat, det blev en omelett. Här kommer ett bus enkelt recept.
#RECEPT
Omelett "Man tager vad man hafver i köksträdgården"
Sätt på ugnen på 175 grader, skär upp dina grönsaker grovt och lägg dem i en eldfast smörad form. Mikra "your choice of veggies" i 30 sekunder. Vispa upp 3 ägg, salta och peppra. Riv ner lite god ost (feta, getost, västerbotten eller parmesan). Häll över äggblandningen över dina grönsaker och ställ direkt in den i ugnen även fast att den inte har kommit upp i graderna.
Nu kan du gå och pyssla med något annat i en dryg kvart ungefär.
15 minuter senare...tja då bör den vara färdig! Bon apetite