Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

måndag

Rekonstruktion av en trädgård - Lilla Hyttnäs, Sundborn

This post: Rekonstruktion av en trädgård was originally uploaded by Tyra Hallsenius Lindhe in the blog 
#carllarsson #restaurering #sundborn #trädgård #köksträdgård #konstnärshem #lillahyttnäs 
Karins Trädgård på Lilla Hyttnäs, Sundborn

Så war välkommen kära du, till Carl Larsson och hans fru!

Sveriges största trädgårdshändelse. Jag skulle nog vilja sätta ett?-tecken här. Det är onekligen ett spännande projekt men den är långt ifrån färdig. Jag är helt övertygad om att det kommer bli väldigt fint, som allt annat på Carls och Karins "Lilla Hyttnäs" på Sundborn.
 Carl Larsson - Gården som är ett av världens mest kända konstnärshem. Och just nu pågår alltså ett restaureringsarbete för att återställa trädgården till sitt ursprungliga skick som det var en gång för cirka hundra år sedan.
"I juni invigs Carl och Karin Larssons återskapade allkonstverk, trädgården. Deras rufsiga och egensinniga trädgård kom att avbildas på nästan vartenda verk som paret skapade. I sommar kan du uppleva trädgården så som den var på Carl och Karins tid med alla fantastiska blommor, den franskinspirerade köksträdgården och de unika egendesignade trädgårdsmöblerna. Vi bjuder även på en färgsprakande utställning om Karin, konstnärshustrun som ofta låg steget före sin världsberömde make – inte minst konstnärligt." Läs mer här Återskapandet av en trädgård
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...