Det här är KÖKSTRÄDGÅRDEN en blogg som bara handlar om att odla grönsaker, örter, kryddor och blommor. FRÅN FRÖ TILL TALLRIK! - Egen odlat smakar ju bäst, ja och mer närproducerat kan det knappast bli. I mitt VÄXTHUS drar jag upp allehanda plantor till köksträdgården, senare på säsongen odlas det huvudsakligen tomater och chilies i växthuset. I min POTAGER trivs grönsaker, örter, medicinalväxter och kryddor tillsammans med blommor och en del vänner från djurriket. Jag har förstås även en del mindre önskvärda vänner ifrån djurriket också men odlar praktiskt taget eller rättare sagt strävar efter att odla ekologiskt så inga gifter får användas. Länge leve mångfalden! Välkommen till Tyras Trädgård - MÅNGFALDENS KÖKSTRÄDGÅRD
Växthus 3x6 meter och har en väl tilltagen höjd på cirka 3,8. Jag designade, konstruerade och byggde mitt växthus under 2003, materialet till växthuset är delvist återvunnet. Jag hittade 36 stycken antika fönster stående på vinden och jag tyckte att de hade så fantastiskt vackert gammalt glas, det var då jag hittade dem som idéerna kom till att bygga mig ett alldeles eget växthus. En underbart rolig process som jag inte ångrar en sekund av. Köksträdgården är ungefär 150 kvadratmeter stor och är huvudsakligen omgärdad av ett högt, oregelbundet pilstaket och en syrénhäck. Jag odlar både i upphöjda odlingsbäddar, pallkragar och stora krukor eller dyligt. Framför växthuset försöker jag hålla öppet, där har jag anlagt en plan av kullersten och i centrum av den finns en stor kvarnsten. Se skiss.

torsdag

Costoluto Genovese

This post "Costoluto Genovese" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in th blog
#tomatoes #heirloomtomato #kulturarv #tomatsorter #italian #odladinmat


COSTOLUTO GENOVESE

Detta är en verklig favorit och nu äntligen så är den färdig att skörda. Vet ni vad? Den här plantan satte jag i mars förra året! Sedan har jag hållit den vid liv, pysslat om den och givit den en hel del kärlek. Nu återgäldar den mig med att producera fantastiska tomater. Är inte det lycka så säg.
’Costoluto Genovese’ är en gammal kulturarvsort eller bevarandesort från Italien. Den är en s.k. bifftomat. Stor, vackert ribbad och ljuvligt röd. Smaken är… utsökt. Costoluto Genovese är en fantastisk tomat att ta med in i köket. 


 

 Tomatsallad är super enkelt, snabbt att göra och alltid lika gott. Passar toppen so en sidedish till sommarens grillmiddagar eller som jag föredrar den till lunch. Om man gör en enkel tomatsallad som på bilden och lägger på ett par sardellfiléer och några kapris så blir den perfekt till sommarlunchen. Ljuv musik uppstår när de friska och söta tomaterna möter det salta i sardell och kapris.Besök även sidan med mina tomatsorter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...